Persuitnodiging: feestelijke opening van de nieuwe Elsensesteenweg

Zaterdag 7 juli om 14 uur

Ter gelegenheid van het einde van de werken tussen het Fernand Cocqplein en de Waversesteenweg, nodigen Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet, burgemeester van Elsene Dominique Dufourny, schepen van Mobiliteit in Elsene Caroline Désir en het hele schepencollege van Elsene u van harte uit voor de feestelijke opening. We vieren het einde van deze fase van het XL for people project op zaterdag 7 juli om 14 uur op de Elsensesteenweg. Vanaf zondag 8 juli rijdt bus 71 opnieuw op de Elsensesteenweg. 

Praktische informatie: 

  • Officiële inhuldiging op zaterdag 7 juli 14 uur
  • Afspraak op de Elsensesteenweg 69-71

Programma:

  • 14u00 - 14u30 : officiële inhuldiging, het lint wordt geknipt
  • 15u00 - 18u00 : stadspiknik met een drankje, een ijsje en fruitsla
  • 15u00 - 18u00 : springkasteel en reuzenkicker

Muzikale animaties:

Stratégie de Bruxelles is een groep jonge Belgen van Congolese afkomst. Samengebracht door hun gemeenschappelijke passie begint het avontuur in 2010 in een huis van jonge Brusselaars: een bassist, twee gitaristen, een toetsenist en een drummer en percussionist.

Remork & Karkaba is een unieke fanfare die de dialoog aangaat met verschillende projecten van MetX en dat op de meest uiteenlopende evenementen. Deze enthousiaste muzikanten weten als de beste hoe ze in een mum van tijd de hartslag van menig stedelijke straathoek sneller kunnen doen slaan. Ze slepen jong en oud, van her en der, moeiteloos mee door ze te trakteren op stevige fanfareriffs die genereus worden uitgestrooid op de trance van de Marokkaanse gnaoua percussie en dans. Hou je vast voor deze originele fanfare met een stevige hoek af!

VelotroniX is “a real mean beatmachine”: vijf percussionisten spelen op basdrums, ontmantelde drumkits, fietsremkabelmonochords en elektrisch versterkte DIY-lamellofonen. Plug & play! Trash klonk nog nooit zo vet… Met behulp van enkele gitaarversterkers, fuzzboxen en andere effecten is deze bende ready to rock ‘n groove! Via Esperanzah en DR Congo tot in het zuiden van Frankrijk, VelotroniX heeft reeds een indrukwekkend tourschema achter de rug en speelt zich een eigen weg door menig feestgedruis!

Demi-Sec is een jazz-trio dat bestaat uit klarinet/saxofoon, gitaar en contrabas. Alle drie de muzikanten zingen ook. De band staat garant voor kwaliteit, variatie en swingende vibe: Swing - Latin - Klezmer - Samba - Wals – Tango – Tsigane.

Contacteer ons
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel