Persuitnodiging: hele zomer “Carsharing Summer Experience” in Brussel

Brussels Gewest en vijf carsharing bedrijven doen Brusselaars voordelen van carsharing ontdekken

Op initiatief van Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken, Pascal Smet, bundelen Brussel Mobiliteit en Cambio, DriveNow, Ubeeqo, Zen Car en Zipcar deze zomer hun krachten om carsharing in Brussel bekend te maken bij het grote publiek.

Dagelijks rijden bijna 370.000 wagens in Brussel. Bovendien staan auto’s zowat 95 procent van de tijd geparkeerd in onze hoofdstad én is 30 procent van het verkeer in de Brusselse woonwijken op zoek naar een parkeerplaats. Argumenten genoeg voor Minister Smet om de situatie in Brussel aan te pakken. Decennia lang gaven stadsplanners in Brussel en vele andere steden de auto vrije baan. Gelukkig staan we nu op een kantelpunt. Vele burgers willen vandaag geen wagen meer bezitten, ze vinden het belangrijker om er één te kunnen gebruiken wanneer ze die nodig hebben. Shared Mobility is dit jaar het centrale thema van de Mobilmix campagne, de jaarlijkse zomercampagne van Brussel Mobiliteit, met de Europese Week van de Mobiliteit als orgelpunt.  

Van 25 juni tot 22 september 2018 kunnen Brusselaars het aanbod van de verschillende operatoren testen. Tijdens deze “Carsharing Summer Experience” ontdekken ze hoe ze zich zonder eigen wagen kunnen verplaatsen. Concreet worden alle Brusselaars aangespoord om tijdens de zomerperiode deel te nemen aan de campagne en om zelf te ervaren dat het alternatief vaak voordeliger en comfortabeler is dan een eigen wagen. Dit is een primeur, want de vijf belangrijkste spelers in het Brussels Gewest werken voor het eerst samen om carsharing te promoten.

U bent van harte welkom op maandag 25 juni voor de lancering van de “Carsharing Summer Experience”.  Het zal eveneens mogelijk zijn om de vijf carsharing-formules die aanwezig zijn in Brussel uit te proberen: Cambio, DriveNow, Ubeeqo, Zen Car en Zipcar.

Praktische info:

 • Locatie: Afspraak in Café Belga, Eugène Flageyplein 18 - 1050 Elsene
 • Tijdstip: Start persconferentie om 9 uur
 • Sprekers:
  • Pascal Smet, Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken
  • François Robert, Woordvoerder van Parking Brussels
  • Camille Thiry, Woordvoerster van Brussel Mobiliteit
  • Vertegenwoordigers van de vijf carsharing partners in Brussel: Cambio, DriveNow, Ubeeqo, Zen car en Zipcar.
 • Belangrijk: Om de tests met de wagens en de interviews te kunnen plannen, vragen we u om uw aanwezigheid vóór 22 juni uw aanwezigheid te bevestigen bij rodrigue@voice.be.
Contacteer ons
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel