Persuitnodiging: Inhuldiging Clemenceau Fontein

Persuitnodiging: Inhuldiging Clemenceau Fontein

Vandaag, woensdag 26 juni, om 14 uur

Vandaag, woensdag 26 juni, om 14 uur zal de nieuwe Clemenceau Fontein worden ingehuldigd. Deze fontein kwam er op initiatief van Pascal Smet, uittredend Brussels Minister voor Mobiliteit en Openbare Werken. De fontein bevindt zich op het Clemenceauplein in Anderlecht en zal worden ingehuldigd in aanwezigheid van Anderlechts burgemeester, Éric Tomas, Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken, Susanne Müller-Hübsch en Schepen voor Jeugd, Cultuur en Samenlevingsopbouw, Elke Roex.

Na de renovatie van de Neptunusfontein in Laken en de bouw van nieuwe fonteinen op het Fernand Cocqplein in Elsene, het Spiegelplein in Jette, het Dumonplein in Sint-Lambrechts-Woluwe, het Simonisplein in Koekelberg en het Ninoofseplein en het De Brouckèreplein in Brussel-Stad is het deze keer de beurt aan Anderlecht om een nieuwe waterpartij in te huldigen. De Anderlechtenaren zelf zullen de fontein alvast warm verwelkomen met deze temperaturen.

Fonteinen zorgen niet alleen voor verkoeling in de stad, ze maken de stad ook mooier en aangenamer.

Aan de renovatie van de Clemenceaufontein ging een heel traject vooraf. De fontein kwam er door een samenwerking van bewoners, de gemeenten Anderlecht en Brussel Mobiliteit. Het ontwerp, met bijzondere waterjets en een waterspiegel, zal ervoor zorgen dat kinderen zich extra kunnen amuseren in de fontein. 

Fonteinen worden vooral tijdens mooie lente- en zomerdagen erg geapprecieerd door de Brusselaars. Het Brussels Gewest beheert, onderhoudt en herstelt heel wat fonteinen en dat het hele jaar door.

Praktische informatie:

  • Wanneer: vandaag, woensdag 26 juni om 14 uur
  • Waar: Clemenceauplein in Anderlecht
  • Foodtrucks voorzien drankjes en versnaperingen voor jong en oud

 

 

 

Contacteer ons
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport, Gemeenschapscentra, Samenleven en Diversiteit

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel