Persuitnodiging: Inhuldiging gloednieuwe Franklin Rooseveltlaan

Woensdag 3 april om 14 uur

Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet en directeur-generaal van Brussel Mobiliteit Christophe Vanoerbeek nodigen u van harte uit voor de inhuldiging van de gloednieuwe Franklin Rooseveltlaan, in aanwezigheid van burgemeester van de Stad Brussel Philippe Close en Rector van de ULB Yvon Englert.

Na de officiële inhuldiging staat een rondleiding met de fiets op het programma in samenwerking met Bike For Brussels en de fietsverenigingen. We rijden dan ook de nieuwe fietstelpaal op de Rooseveltlaan in.

Ter herinnering: naast de aanleg van veilige afgescheiden fietspaden en de plaatsing van een nieuwe fietstelpaal, is de Franklin Rooseveltlaan voortaan uitgerust met brede voetpaden in blauwe hardsteen, veilige oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers en een nieuw wegdek. De bomen die langs de laan behouden bleven en het nieuwe profiel zorgen ervoor dat de identiteit van deze iconische en belangrijke stedelijke as gerespecteerd blijft. 

Praktische informatie:

  • Woensdag 3 april om 14 uur
  • Afspraak op de Franklin Rooseveltlaan aan de ingang van de ULB-campus op de kruising met de Paul Hégerlaan
  • Bereikbaar met tram 25, bus 71 en Villo! station ULB Solbosch
  • Kom met de fiets als je wil deelnemen aan de rondleiding

Programma:

  • Officiële inhuldiging van het fietspad en de nieuwe fietstelpaal op de Franklin Rooseveltlaan met wafels en bloemenzaadjes van Brussel Mobiliteit voor de aanwezigen
  • Fietstocht om samen met de Brusselse fietsverenigingen de nieuwe faciliteiten langs de Franklin Rooseveltlaan te ontdekken in het kader van de campagne "Bike For Brussels"
Contacteer ons
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel