Persuitnodiging: Inhuldiging kunstwerk "Halfway Home: Cars, Priests & Haircuts” van Kurt Deruyter

Donderdag 17 november om 18 uur op het Baraplein in Anderlecht

Woensdag 16 november 2016 — U bent van harte welkom op de officiële inhuldiging van het fotografisch lichtkunstwerk "Cars, Priests & Haircut" van fotograaf Kurt Deruyter op donderdag 17 november om 18u op het Baraplein in Anderlecht. 

In 2014 maakte Kurt Deruyter de fotoreportage "Halfway Home" over de positie van de migrant in de Europese samenleving. Voor zijn onderzoek maakte hij de logische keuze voor de Brusselse aankomstwijken Kuregem en Sint-Jans-Molenbeek. Dankzij de steun van Brussel Mobiliteit kan de fotograaf nu zijn nieuw werk "Cars, Priests & Haircuts" in vijf grote lichtbakken tentoonstellen op het Baraplein in Anderlecht.

'Met deze kunstinstallatie blazen we nieuw leven in deze wijk aan het Zuidstation,' laat het kabinet van Brussels minister Pascal Smet weten. 'We plaatsen letterlijk een lichtbaken in de openbare ruimte die de aandacht van bewoners en voorbijgangers zal trekken, hen zal samenbrengen en een alternatieve blik geeft op het leven in onze stad.' 

'De levensgrote foto's brengen het wijkleven naar buiten en nodigen uit om de buurt te ontdekken,' voegt Anderlechts schepen Elke Roex toe.  

'Langs het kanaal vind je de spannendste wijken van onze stad. Niets is er eenvoudig maar mensen timmeren er aan hun toekomst en die van onze stad. "Cars, Priests and Haircuts" toont de dynamiek die er onderhuids bloeit en groeit, zowel economisch, sociaal als cultureel,' besluit Kurt Deruyter. 

Het kunstwerk zal tot december 2017 te zien zijn in Anderlecht. De inhoud van de tentoonstelling zal regelmatig veranderen:

  • Najaar 2016: dynamiek en introductie van thema CARS PRIESTS AND HAIRCUTS
  • Begin 2017: 'Cars' over economie in de aankomstwijk
  • Voorjaar 2017: 'Priests' over religie en netwerken
  • Zomer 2017: 'Haircuts' over identiteit en de 53 kapperszaken in Kuregem 

[Niet voor publicatie] Praktische informatie over inhuldiging: 

  • Donderdag 17 november op het Baraplein in Anderlecht 
  • Vanaf 15u is er een gratis pop-up kapsalon met de beste kappers van de wijk, Rachid en Ali. Er is doorlopend muziek van DJ Frank, en er is soep en pannenkoeken in samenwerking met Cultureghem.
  • Om 18u zal het lichtkunstwerk symbolisch worden aangestoken in aanwezigheid van Anderlechts Schepen Elke Roex en fotograaf Kurt Deruyter.