Persuitnodiging: Inhuldiging Neptunusfontein in Laken

Make-over en heropstart na meer dan 50 jaar stilstand

Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet en schepen van  Stedenbouw en Openbare Ruimten in Stad Brussel Ans Persoons nodigen u van harte uit op 17 april om 14 uur voor de heropstart van de Neptunusfontein in Laken.

We organiseren een wandeling tussen het Chinese paviljoen en de Neptunusfontein. Na de officiële inhuldiging van de fontein, kunnen de allerkleinsten eitjes rapen in de tuin van het Chinese paviljoen en zullen de kinderen die deelnamen aan de tekenwedstrijd die Stad Brussel organiseerde hun tekeningen met zeegoden overhandigen.

Ter herinnering: de Neptunusfontein is een kopie van de fontein die de Piazza del Nettuno in Bologna (Italië) siert. De fontein werd in opdracht van Leopold II in 1905 geïnstalleerd en is sinds 1965 niet meer in gebruik. Na een grondige schoonmaakbeurt van het marmer en de restauratie van de bronzen beelden zal de fontein opnieuw in al haar glorie schitteren. De fontein werd bovendien uitgerust met nieuwe verlichting en nieuwe elektrische en hydraulische systemen.

Praktische info:

  • Wanneer: Woensdag 17 april om 14 uur
  • Waar: Afspraak in de tuin het Chinese Paviljoen
Contacteer ons
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Jens Popelier Woordvoerder, Kabinet Ans Persoons
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Jens Popelier Woordvoerder, Kabinet Ans Persoons
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel