Persuitnodiging: inhuldiging ondergrondse parking Spiegelplein Jette

Woensdag 18 april om 12u30

Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet, burgemeester van Jette Hervé Doyen en de gemeentelijke autoriteiten nodigen u samen met Parking.brussels en de uitbater APCOA Parking van harte uit voor de inhuldiging van de nieuwe ondergrondse parking onder het Spiegelplein in Jette.

Samen met de aanleg van de nieuwe tramlijn 9, wordt naast de openbare ruimte langs het tramtracé tussen Simonis en de Heizelvlakte, ook het Koningin Astridplein, dat beter bekend staat als het Spiegelplein gerenoveerd. Om bovengronds plaats vrij te maken, werd in overleg met de gemeente besloten om een parking onder het Spiegelplein te bouwen. Waar tot voor kort voertuigen de plaats in de openbare ruimte innamen, kunnen voortaan buurtbewoners en bezoekers ontspannen op het plein in hartje van Jette. 

Bijna twee jaar na lancering van de werf is de nieuwe parking klaar. Vanaf 16 april kunnen de eerste bezoekers er hun wagen kwijt. De parking biedt plaats aan 199 voertuigen. Hij bestaat uit drie niveaus die elk uit twee tussen niveaus bestaan. In totaal volgen zes tussen niveaus de natuurlijke helling van het plein. De inritten bevinden zich aan de Jetselaan en sluiten aan op het kruispunt met de Lakenselaan. Naast de luifel op het plein en de lift, is de parking uitgerust voor personen met beperkte mobiliteit. 

De parking wordt uitgebaat op basis van het gebruikelijke systeem met een tarief per minuut waarbij de eerste 15 minuten gratis zijn.

Praktische info:

  • Wanneer: woensdag 18 april om 12u30
  • Waar: afspraak op het Spiegelplein voor taverne "Le Miroir"
  • We sluiten de inhuldiging af met een drankje 
Contacteer ons
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel