Persuitnodiging: inhuldiging "The Weeping Elephant"

Woensdag 12 juli om 16u30 op het Flageyplein

Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet nodigt u van harte uit voor de inhuldiging van het kunstwerk “The Weeping Elephant”  in aanwezigheid van Nederlands kunstenares Jantien Mook, burgemeester van Elsene Dominique Dufourny en schepen voor Nederlandstalige cultuur in Elsene Maite Morren. Op initiatief van de minister en dankzij bemiddeling van Ans Persoons zal dit Amsterdams kunstwerk de hele zomer tot na de Week van de Mobiliteit in september op het Flageyplein in Elsene tentoongesteld worden. 

Het kunstwerk “The Weeping Elephant” is een sculptuur van een Afrikaanse olifant, die rond de wereld reist en opduikt in verschillende steden. De olifant startte haar reis in Amsterdam, trok dan naar Rotterdam en komt deze zomer naar Elsene. Vanaf woensdag 12 juli duikt de olifant op op het Flageyplein en leest Jantien Mook voor uit het bijhorende prentenboek 'Ode aan de Wildernis' dat ze bij het kunstwerk heeft gemaakt. Alle kinderen zijn welkom op dit wel heel speciale voorleesuurtje, om 16u30 onder de olifant op het Flageyplein. Een kleine versie van de olifant verblijft nog een hele zomer lang in de bibliotheek Sans Souci in Elsene.
 

"Kunstenaars dagen ons uit om op een andere manier naar de werkelijkheid te kijken. ‘The Weeping Elephant’ doet ons nadenken over de natuur in steden van vandaag," zegt Pascal Smet. "Tien jaar geleden werd het Flageyplein heraanlegd. De auto-jungle van toen werd een mooi plein. Vandaag kan er zelfs een olifant staan. Het is een kleine ingreep van ‘urban kindness’ die mensen zal doen glimlachen en even zal laten stilstaan. Met het kunstwerk van Jantien Mook wil ik mensen samenbrengen in de openbare ruimte."

"De wilde dieren die deze zomer opduiken in het hart van Elsene zullen niemand onberoerd laten. Dit project draagt bij aan het cultureel en sociaal karakter van dit prachtig plein in onze gemeente," zegt Dominique Dufourny, burgemeester van Elsene.

"Met 'The Weeping Elephant' breng ik op mijn manier een ode aan de wildernis. Ik poog met het kunstwerk en het prentenboek de schoonheid, de kracht en de grilligheid van de natuur te belichten en dat wil ik graag delen met de mensen in de stad," zegt Jantien Mook. 

Praktische informatie

  • Wanneer: Woensdag 12 juli om 16u30
  • Waar: Flageyplein, onder het grote scherm

De minister en de burgemeester van Elsene verwelkomen u met een woordje uitleg. Vervolgens wordt het kunstwerk ingehuldigd. Nadien leest kunstenaar Jantien Mook voor uit het bijhorende prentenboek ‘Ode aan de Wildernis’. We sluiten af met een drankje en een hapje. 

Contacteer ons
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel