Persuitnodiging: Brussels kampioenschap scholenveldlopen

Zaterdag 23 februari om 12u30 in het Park van Laken

Brussels minister Pascal Smet, bevoegd voor sport in de Vlaamse Gemeenschapscommissie nodigt u graag uit op het Brussels kampioenschap scholenveldlopen. 

Eind september, begin oktober 2018 werden de Brusselse scholenveldlopen gehouden. Tijdens deze 11 veldlopen in evenveel Brusselse gemeenten maakten 15.000 leerlingen kennis met de loopsport. Op zaterdag 23 februari 2019 krijgen de toppers uit deze scholenveldlopen de kans om zich met elkaar te meten en ‘Kampioen van Brussel’ te worden. We verwachten meer dan 800 lopers aan de start. 

Tijdens de lokale scholenveldlopen ligt de nadruk op kennismaking, loopplezier en de Olympische gedachte. Tijdens het kampioenschap ligt de lat wat hoger, dan wordt er met veel sérieux gestreden voor de medailles. Het strijdtoneel is het Park van Laken, waar de nationale toppers een dag later strijden voor het Belgisch Kampioenschap tijdens de Cross Cup.

Praktische informatie 

Je bent welkom in het Park van Laken (groot grasveld aan de Dikkelindelaan) om de leerlingen aan het werk te zien. Alle reeksen worden gelopen tussen 12u30 en 14u20.

 

Contacteer ons
Kevin Van Tricht Organisator Brussels Kampioenschap scholenveldlopen, VGC Sportdienst
Kevin Van Tricht Organisator Brussels Kampioenschap scholenveldlopen, VGC Sportdienst
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel