Persuitnodiging: Montreal en Brussel onthullen een symbolisch kunstwerk in het hart van onze hoofdstad

Inhuldiging "SOL/GROND" van Quebecse kunstenaar Patrick Bernatchez in metrostation Troon.

Minister-President Rudi Vervoort en Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet nodigen u van harte uit voor de inhuldiging van het kunstwerk "SOL/GROND" van de Quebecse kunstenaar Patrick Bernatchez in metrostation Troon. De inhuldiging vindt plaats in aanwezigheid van Directeur-Generaal van Brussel Mobiliteit Jean-Paul Gailly, voorzitter van de Raad van Bestuur van Société des Transport de Montréal (STM) Philippe Schnobb en Algemene Afgevaardigde van Quebec in Brussel Michel Audet.

In 2016 werd in Brussel 40 jaar metro en in Montreal 50 jaar metro gevierd. Naar aanleiding van deze festiviteiten vond een ontmoeting plaats tussen de openbaar vervoersmaatschappijen van de twee steden om hun gezamenlijke geschiedenis te delen. Resultaat van deze ontmoeting is een culturele uitwisseling: een kunstwerk van een Brusselse artiest in een metrostation in Montreal en een kunstwerk van een artiest uit Montreal in een metrostation in Brussel. Sinds mei 2017 hangt het kunstwerk "Soleil de minuit" van Brusselaar Adrien Lucca in het metrostation Place-d’Armes in Montreal.

De onthulling van het kunstwerk in metrostation Troon vandaag is kers op de taart van dit culturele uitwisselingsproject tussen Brussel Mobiliteit en Société de transport de Montréal (STM), en staat symbool voor de vriendschapsband tussen beide steden, en tussen België en Quebec. Deze uitwisseling maakt deel uit van de samenwerkingsovereenkomst die in 2002 werd ondertekend door de regering van Quebec en het Brussels Gewest.

Praktische info

  • Wanneer: vrijdag 25 mei om 15 uur
  • Waar: Afspraak in de mezzanine van metrostation Troon, aan de kant van de Luxemburgstraat
Contacteer ons
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel