Persuitnodiging: Officiële inhuldiging nieuwe tramlijn 9 en gerenoveerd Spiegelplein

Zaterdag 1 september 2018 om 13u45

In naam van de Brusselse regering nodigt minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet u samen met CEO van de MIVB Brieuc de Meeus van harte uit voor de officiële inhuldiging van de nieuwe tramlijn 9 en het gerenoveerd Spiegelplein (Koningin Astridplein) in Jette.

Een gloednieuwe, snelle tramlijn 9 verbindt vanaf 1 september het multimodale station Simonis met de verschillende wijken van Koekelberg, Ganshoren en Jette, via het UZ Brussel tot aan Dikke Beuk. De aanleg van de lijn van bijna 4 kilometer ging gepaard met een volledige opknapbeurt van de openbare ruimte, een eigen bedding voor de tram en een verbetering van de wegen voor fietsers en voetgangers.

Aan de Tentoonstellingslaan, het Oude-Afspanningsplein en de fontein werd in beide richtingen een afgescheiden fietspad aangelegd. Onder het Spiegelplein is een ondergrondse parking met 200 plaatsen gebouwd. Zonder auto’s herleeft het gerenoveerde plein helemaal.

Het project werd gefinancierd door het Brussels Gewest en Beliris en is resultaat van een vruchtbare samenwerking met de betrokken gemeenten.

Wij nodigen u uit voor de inhuldiging van de nieuwe, snelle tramlijn 9 door Zijne Majesteit, Koning Filip. De officiële ingebruikname wordt gevolgd door een traject met de tram van ongeveer een kwartier en eindigt met de inhuldiging van het Koningin Astridplein in Jette, waar de hele namiddag festiviteiten zullen plaatsvinden (zie programma in bijlage).  

Vóór de inhuldiging van de tramlijn, kan de pers het gerenoveerde intermodale station Simonis bezoeken met een gids.

Praktische informatie:

  • 13u45: geleid persbezoek van het premetrostation Simonis. Afspraak aan eindpunt van tramlijn 9 in het station.
  • Perskaart en inschrijving verplicht: an.vanhamme@mivb.be

Meer informatie:

Kabinet Pascal Smet: Mathias Dobbels, mdobbels@gov.brussels of 0498-38.38.17

MIVB: An Van hamme, an.vanhamme@mivb.Brussels of 0477-62.73.73

Brussel Mobiliteit: Inge Paemen, ipaemen@gob.brussels of 0499-96.63.05

Beliris: Marianne Hiernaux, marianne.hiernaux@mobilit.fgov.be of 0475-82.43.41

 

Contacteer ons
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Inge Paemen Brussel Mobiliteit
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel