Persuitnodiging: programma Brusselse week van de architectuur en bezoek 2 interessante projecten

Persuitnodiging: programma Brusselse week van de architectuur en bezoek 2 interessante projecten

De organisatoren van de Archiweek nodigen u uit op de voorstelling van het programma van de Archiweek en om een uitzonderlijk bezoek te brengen aan de Victoria Tower en school Arc-en-Ciel

Van 10 tot 19 oktober vindt de Brusselse week van de architectuur, de Archiweek, plaats.
Staatssecretaris Pascal Smet, urban.brussels en de curatoren van de Archiweek nodigen u uit voor een persmoment op dinsdag 5 oktober om 16u om het programma van de Archiweek voor te stellen.

Het persmoment zal plaatsvinden in de Victoria Tower. De vroegere hoofdzetel van IBM wordt momenteel getranformeerd naar een multifunctioneel project (met hotel, kantoren, co-working, restaurant en een rooftopbar met een fantastisch zicht over de stad).

Na een introductie en rondleiding in de Victoria Tower zal de nabijgelegen school 'Arc-en-ciel' bezocht worden. Eveneens een architecturaal zeer interessant project.

Praktisch:

tijdstip: dinsdag 5 oktober om 16u

locatie: Victoria Tower - Sint-Lazarusplein, 1210 Saint-Josse-ten-Noode

 

De curatoren van dit jaar (Roxane Le Grelle, Dieter Leyssen, Alessandro Cugola en Chloé Nachtergael) stellen het thema van dit jaar voor: "Unlearning". De centrale vraag is hoe architectuur mensen kan ondersteunen in en inspireren tot andere gewoonten (die nodig zijn door bv. klimaatverandering), en ze aangenaam kan maken.

Er werden 20 projecten geselecteerd in de stad die daarin slagen. Veel daarvan zijn normaal niet publiek toegankelijk, maar zullen tijdens de Archiweek worden opengesteld voor het groot publiek. 

Contacteer ons
Damiaan De Jonge Woordvoerder, Kabinet Pascal Smet
Damiaan De Jonge Woordvoerder, Kabinet Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel