Persuitnodiging: Smoov’gaming, mobiliteitsspel tussen Brusselse scholen

Woensdag 26 april: eerste editie van groot spel in kader van Movin’In the City

Dinsdag 25 april 2017 — Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken, Pascal Smet, Brussel Mobiliteit en Coren nodigen u uit op de eerste editie van Smoov-gaming, een groot intermodaal spel tussen scholen dat kadert in de campagne Movin’In the City. 

280 leerlingen van 10 scholen zullen de intermodaliteit in Brussel testen tijdens een interactief spel. Opgesplitst in kleine ploegen, gaan de leerlingen de uitdaging aan om zich op een intelligente manier te verplaatsen, om zo meerdere plaatsen in de stad te bereiken en een zo hoog mogelijke score te halen. Tijdens het spel zal Brussel een speelterrein voor honderden leerlingen worden.

De campagne Mov’In the City bereidde leerlingen van het derde, vierde en vijfde middelbaar voor op deze uitdaging. Alle deelnemers namen vooraf deel aan een geanimeerd debat en een opleiding  “Fiets-Verkeer”.

"Mov’ In The City moedigt jongeren aan hun eigen mobilmix te vinden. Dit sluit dan ook perfect aan bij de Be MobilMix campagne tijdens Week van de Mobiliteit, die Brusselse scholen en hun leerlingen actief betrekt bij het ontdekken van verschillende mobiliteitsvormen,” zegt Pascal Smet.

Praktische informatie:

  • Woensdag 26 april
    • 09u00: Start van het spel (vertrek aan de scholen)
    • 11u30: Einde van het spel
    • 12u30: Prijsuitreiking in aanwezigheid van de minister
  • Locatie: Koninklijke bibliotheek, Kunstberg, 1000 Brussel