Skip to Content
Renovatie van beschermde tuinwijk

Renovatie van beschermde tuinwijk

2,9 miljoen euro voor renovatie tuinwijk Le Logis-Floréal

Op voorstel van staatssecretaris voor Stedenbouw en Erfgoed Pascal Smet heeft de Brusselse regering een subsidie van 2,9 miljoen euro goedgekeurd voor de renovatiewerken aan de tuinwijk Le Logis-Floréal. De cvba Le Logis-Floréal, eigenaar van het goed, wil er 72 beschermde woningen renoveren, waarvan er op dit ogenblik bewoond zijn. De Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij coördineert de werken.

Er wordt al lang gewacht op de renovatie van dit beschermde erfgoed. We nemen onze verantwoordelijkheid als gewest door via urban.brussels in te staan voor een groot deel van de financiering. De woningen kunnen zo eindelijk worden aangepakt,” zegt staatsecretaris van Stedenbouw en Erfgoed Pascal Smet.

Dankzij deze uitgebreide renovatie zullen de gebouwen voldoen aan de huidige normen zonder daarbij het erfgoed te schaden. De voorschriften van het erfgoedbeheerplan voor het herstel in oorspronkelijke staat van deze unieke wijk worden nageleefd.

Meer bepaald maakt de subsidie broodnodige restauratiewerken aan de beschermde buitenkant van de woningen mogelijk. Onder meer het raamwerk, buitenschrijnwerk, de gevels en de schoorstenen zullen worden gerenoveerd.

"Blij dat er nu eindelijk geïnvesteerd wordt in de verbetering van de woonkwaliteit in onze sociale tuinwijken. Jaren inzet en strijd worden eindelijk beloond." zegd Jos Bertrand, gemeenteraadlid Watermaal-Bosfoorde

Het exacte subsidiebedrag bedraagt € 2.927.011,86.

Contacteer ons
Damiaan De Jonge Kabinet Pascal Smet
Damiaan De Jonge Kabinet Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel