Ruim 10 miljoen extra ritten met de MIVB

Vrijdag 16 januari 2015 — De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij MIVB verzorgde het afgelopen jaar 364,6 miljoen ritten, of bijna tien miljoen extra ritten ten opzichte van 2013 (+ 2,8 %). Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet kondigt aan dat het gewest haar inspanningen voor de reizigers in 2015 voortzet, door het aanbod en de frequenties nog te verbeteren.

Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet is tevreden dat steeds meer Brusselaars en bezoekers van onze stad voor het openbaar vervoer kiezen.

“We investeren jaar na jaar in comfortabelere en stiptere bussen, trams en metro’s”, zegt Smet. “Zo bieden we Brusselaars, pendelaars en toeristen een alternatief voor de auto. Het doet deugd om te zien dat dat loont en mensen ook daadwerkelijk voor het openbaar vervoer kiezen. Voor de levenskwaliteit in deze stad is het van groot belang dat we het autogebruik zo veel als mogelijk beperken. Het aanbod van de MIVB speelt daar een doorslaggevende rol in. Daarom zullen we de komende jaren ook fors investeren in de uitbreiding van het metronetwerk, met de aanleg van de nieuwe noord-zuidverbinding tussen Evere en Vorst, en in de uitbreiding van het tramnet, met onder meer de aanleg van tramlijn 9 tussen Simonis en Jette.”