Sint deelt lekkers uit aan fietsers in Jette

Actie Bike for Brussels op nieuw fietspad langs tram 9

Gisteren deelde Sinterklaas in het kader van Bike for Brussels lekkers uit aan alle fietsers op het nieuwe fietspad langs tram 9. De actie om fietsers te bedanken vond plaats aan het Villo!-station “UZ Brussel”

De aanleg van de nieuwe tram 9 die Simonis met de site van het UZ in Jette verbindt, ging gepaard met een volledige herinrichting van de openbare ruimte, met onder andere een fietspad over de hele lengte van tram 9.

“Voortaan beschikken de inwoners van Jette over een vlotte verbinding naar het centrum en is de site van het UZ is beter bereikbaar, met de tram én met de fiets,” zegt Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet. “Tijdens de werken aan tram 9 ondervonden werknemers van het UZ en scholieren en studenten uit de buurt hinder. De werken zijn al klaar sinds het begin van het schooljaar, maar nu de Sint in het land is, vonden we de ideale gelegenheid om de fietsers te bedanken die tijdens en ook na de werken met de fiets bleven komen.”

Langs het hele traject van tram 9 werden straten en kruispunten aangelegd voor een maximaal comfort en veiligheid voor alle weggebruikers: voetgangers, fietsers, openbaar vervoergebuikers en automobilisten. Het verkeer op het kruispunt van de Oude Afspanning, mét nieuwe fontein, loopt vlotter, zowel voor de tram als voor de auto’s. Snelheidsremmers en verkeersplateau’s aan de kruispunten onderstrepen het stedelijke karakter van de weg, en zorgen ervoor dat er aan pleinen, tramhaltes en kruispunten trager wordt gereden. Op heel wat plaatsen kregen voetgangers bredere stoepen, en langs het hele traject van de tram kregen fietsers fietsstroken of afgescheiden fietspaden.

Dankzij het nieuwe fietspad is niet alleen de site van het UZ met 3.700 werknemers beter bereikbaar, maar ook vier scholen, twee campussen en een kinderdagverblijf. De nieuwe fietsinfrastructuur zorgt ervoor dat onze stad beter bereikbaar is voor fietsers vanuit de rand van Brussel.

Sinds de aanleg van het fietspad in september dit jaar telt het UZ dagelijks 320 werknemers die met de fiets komen werken, in vergelijking met 107 in 2014.

Contacteer ons
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel