Stedenbouwkundige vergunning

Stedenbouwkundige vergunning

Groen licht voor de renovatie van de scholen Petits Ballons en Poelbos

Het Brussels Gewest heeft de stedenbouwkundige vergunning voor de heropbouw van de school Petits Ballons en de bouw van de nieuwe Poelbos-school afgeleverd. Dat maakt Staatssecretaris bevoegd voor Stedenbouw en Erfgoed Pascal Smet bekend.

‘Deze bouwvergunning is de kroon op een kwalitatief en modern project van de gemeente Jette. Een ontwerp dat een meer gezonde en groene omgeving voorziet voor kinderen. Met het oog op energiebesparing, zijn deze nieuwe gebouwen ontworpen met meer ruimte voor licht,’ zegt Pascal Smet.

 ‘Na verschillende onverwachte wendingen is de gemeente Jette verheugd dat dit gevoelige renovatie- en bouwdossier van scholen op een beschermde site weer verder kan. Dankzij dit project kunnen de jongste generaties in optimale omstandigheden les krijgen,’ zegt Hervé Doyen, de burgemeester van Jette

De Franstalige kleuterschool Petits Ballons wordt heropgebouwd met plaats voor acht kleuterklassen, een kinderopvang en een refter. De Poelbos-school krijgt een nieuw gebouw met acht kleuterklassen, twee lagere schoolklassen, een kinderopvang en een refter. Er werd voor beide scholen een gemeenschappelijke sportzaal ontworpen. Tot slot krijgt ook de omgeving van Poelbos een make over.

Contacteer ons
Reine Nkiambote Woordvoerster, Kabinet Pascal Smet
Reine Nkiambote Woordvoerster, Kabinet Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel