Subsidies voor negentien burgerprojecten in de openbare ruimte

19 projecten geselecteerd in derde editie van Bruss-It, voor stadsmakers met goesting

Negentien burgerprojecten die inzetten op gemeenschapsvorming in de publieke ruimte krijgen dit jaar binnen de projectoproep Bruss-It een subsidie tot 15.000 euro. Dat besliste het college van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Bruss-It is de jaarlijkse projectoproep, die zich richt tot Brusselaars die hun stad mooier, beter, en slimmer willen maken. Het VGC-college maakt hiervoor 200.000 euro vrij. Het gaat over projecten die ontmoetingen en uitwisselingen stimuleren, ruimtes delen en tijdelijk invullen, sociale en culturele interventies op publieke plekken.

Van de 56 inzendingen werden 19 inzendingen geselecteerd voor een subsidie. De indieners waren heel verscheiden: wijkcomités, burgercollectieven, scholen, gemeenschapscentra en welzijnsinstellingen. De geselecteerden projecten proberen met allerlei ingrepen van Brussel een betere plek te maken.

"Met deze kleine ingrepen brengen we meer 'urban kindness' in onze stad. Het is een mooie mix van initiatieven geworden: van een project in het zwembad in de Marollen waarbij bewoners en marktkramers samen invulling geven aan een vitrine in het zwembad (Vitrine M) tot een kunstwerk dat tot stand komt met de tieners op het Moricharplein (Karavane)," zegt VGC-collegelid voor stedelijk beleid Pascal Smet. 

“Met Bruss-it werken we aan meer levenskwaliteit voor de Brusselaars. Levenskwaliteit omvat veel meer dan louter het materiële. Daarom waarderen we kleine en grote engagementen die van onze Brusselse wijken betere plekken maken. Ik denk bijvoorbeeld aan de nieuwe invulling voor café Les Béguines in Molenbeek. Van een voormalig louche café maken we samen een buurthuis waar iedereen welkom is,” zegt VGC-collegelid Bianca Debaets. 

Alle projecten zelf vind je terug op het kaartje in de link hieronder. 

Contacteer ons
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Eric Laureys Woordvoerder, Staatssecretaris Bianca Debaets
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Eric Laureys Woordvoerder, Staatssecretaris Bianca Debaets
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel