Taxibus dienst voor mensen met een handicap breidt uit naar zon- en feestdagen

Taxibus is een vervoersdienst op bestelling en op maat voor mensen met een handicap. De afgelopen jaren steeg de vraag en werden de investeringen opgetrokken tot 50% meer. Op voorstel van Minister voor Mobiliteit Pascal Smet keurde de Raad van Bestuur van de MIVB goed dat de dienst voortaan ook beschikbaar zal zijn op zon- en feestdagen. Tegelijkertijd blijft het Gewest investeren in de integrale toegankelijkheid van het openbaar vervoer.

"Mobiliteit is een basisrecht. We nemen dat nog te snel aan als evidentie. Taxibus garandeert die mobiliteit ook voor mensen met een handicap. De dienst was tot voor kort enkel tijdens de week en op zaterdag beschikbaar, maar door een bijkomende investering zal hij nu ook op zon- en feestdagen operationeel zijn, wat het sociaal leven van de betrokkenen enkel ten goede zal komen," zegt Pascal Smet Minister voor Mobiliteit.

"De uitbreiding van de dienstverlening van Taxibus naar zondag is een logisch gevolg van de inspanningen die de MIVB al levert voor de toegankelijkheid van haar net", aldus Brieuc de Meeûs, CEO van de MIVB. "Zo worden alle trams van het type 4000 weldra uitgerust met mobiele oprijplaten om de lacunes op bepaalde tramlijnen tussen het voertuig en het perron te overbruggen. We werken daarvoor ook al met rubberen opzetstukken aan de perronranden, zoals op tramlijn 9. De installatie van liften in de metrostations door Brussel Mobiliteit wordt verdergezet om autonoom vervoer van personen met een beperking te bevoorrechten. Het is duidelijk dat ook in het nieuwe beheerscontract de verdere toegankelijkheid van het MIVB-net een belangrijke plaats zal innemen."

Meer informatie over Taxibus vindt u hier.

Contacteer ons
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel