Tegen zomer van 2019 elektrische Villo’s in Brussel

Tegen de zomer van 2019 komen er elektrische Villo’s in Brussel. Een belangrijke stap in de ontwikkeling van Brussel als fietsstad. Het Brussels Gewest doet geen eigen investering, maar sloot een akkoord af met JCDecaux binnen het kader van de huidige concessie. 

De Brusselse regering heeft vandaag de overeenkomst goedgekeurd die Minister van Mobiliteit Pascal Smet onderhandelde met JCDecaux. Tegen de zomer van 2019 wordt één derde van de Villo-vloot elektrisch, goed voor ongeveer 1800 fietsen. Daarnaast worden een aantal verbeteringen ingevoerd zoals de uitbreiding van stations, de introductie van mobiele stations en komen er ook 12 nieuwe standplaatsen bij. Het wordt binnenkort ook mogelijk om een fiets op voorhand te reserveren en ook de Villo-palen krijgen een update.

“Ik ben blij dat we deze langverwachte verbetering kunnen doorvoeren, 10 jaar nadat we de gele deelfietsen in Brussel introduceerden. Binnenkort zal er geen reden meer zijn om de Brusselse heuvels niet te trotseren met een Villo. Je fiets binnenkort makkelijk van Flagey naar S-station Mouterij, Wiels of Vorst Nationaal. Met de elektrische Villo’s nemen we voor veel mensen een belangrijke hindernis weg om regelmatiger gebruik te maken van de fiets in Brussel,” voegt Pascal Smet toe.

Mensen die gebruik willen maken een elektrische Villo kunnen een batterij (500g) en een lader aanvragen. De batterij wordt gehuurd voor €50 per jaar. De prijs van een Villo-abonnement zelf blijft ongewijzigd (€33). Alle fietsen zullen nog steeds €25 kg wegen en over 7 versnellingen beschikken.   

De operator krijgt in ruil de mogelijkheid - onder voorbehoud van het verkrijgen van een vergunning - 30% van zijn traditionele advertentiepanelen te vervangen door LED-panelen.

Contacteer ons
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel