Tevredenheid reizigers MIVB in stijgende lijn

Gewestelijk aanbod stemt tevreden

Dinsdag 8 maart 2016 — 74% van de reizigers is tevreden over de MIVB. Een stijging van 4% ten opzichte van vorig jaar. Dit cijfer is het resultaat van een sterke ploeg medewerkers van de MIVB die zich elke dag inzetten voor duizenden reizigers.

‘De resultaten zijn een stimulans om de service van de MIVB in de toekomst nog meer te verbeteren en nog meer reizigers te overtuigen het openbaar vervoer te gebruiken. De toegankelijkheid voor fietsen, netheid, de werking van de roltrappen en de dienstverlening en frequentie 's avonds blijven aandachtspunten. Maar over de algemene lijn stijgt de tevredenheidsindex voor alle vervoersmodi,’ zegt Pascal Smet.

Maar liefst 35% van de reizigers is van mening dat de dienstverlening van de MIVB verbetert. Terwijl slechts 12% vindt dat het bergafwaarts gaat met het kwaliteit. Dit is geen verrassing, want de drie meest belangrijke criteria van de klanttevredenheid slaan op het comfort, de frequenties en de aansluitingen.

De tevredenheidsenquête die op vraag van het Brussels Gewest werd uitgevoerd toont aan dat 46% van de reizigers het openbaar vervoer gebruikt omwille van professionele redenen. 96% van de ondervraagden reist gedurende de week. 51% van de reizigers kiest voor de MIVB wegens parkeerproblemen, 67% uit zorg uit voor het milieu en 63% omwille van de snelheid.