Toekomstproject Franklin Rooseveltlaan

Start van de heraanleg

Donderdag 20 juli 2017 — Op maandag 31 juli starten de werken voor de heraanleg van de Franklin Rooseveltlaan. Bedoeling is om veilig afgescheiden fietspaden aan te leggen en de voetpaden te vernieuwen. De Commissie voor de coördinatie van de werven keurde de werfplanning en de bijhorende omleidingen en signalisatie goed.

De werf zal in verschillende fases verlopen. De eerste fase loopt van 31 juli tot eind september tussen de Ter Hulpensesteenweg en de Uruguaylaan. Tijdens deze eerste fase blijft een rijstrook in beide richtingen behouden (zoals vandaag het geval is). Een rijstrook voor het lokaal verkeer garandeert de toegang tot de woningen en ambassades.

Voor dit project werd 7 miljoen euro voorzien. Het is de bedoeling de werken af te ronden voor september 2018. Het lastenboek legt een strikte deadline op en een dwangsom wanneer de termijn overschreden wordt. Er zal tijdens de hele duur van werken een ombudsman beschikbaar zijn. De ombudsman Sergio Bruno is bereikbaar via 0498927118 en sergio.bruno@viabuild.be.

Toekomstproject Franklin Rooseveltlaan / Projet d'avenir de l'...

Fietsers kunnen binnenkort veilig fietsen op een afgescheiden en verhoogd fietspad aan beide zijden van de Franklin Rooseveltlaan. Voetgangers zullen veiliger kunnen oversteken. Er blijven twee keer twee rijstroken voor het autoverkeer aan beide zijden van de weg. De parkeerstroken en de bomen blijven behouden. Bientôt, les cyclistes pourront circuler en toute sécurité sur une piste cyclable séparée et surélevée des deux côtés de l’avenue Franklin Roosevelt. Les piétons pourront traverser de manière plus sûre. Il y aura toujours deux bandes de circulation dans les deux sens pour la circulation automobile et les bandes de stationnement et les arbres seront également maintenus. #brusselsforpeople

Posted by Pascal Smet on Monday, February 6, 2017

Pascal Smet

Damiaan De Jonge Perscontact at Kabinet Pascal Smet