uitnodiging persconferentie: aankoop van het Van Eetvelde Kantoor

Embargo tot 4 september 2022 11:30 CEST

Enkele dagen voor de Open Monumentendagen is de overheid, dankzij een gezamenlijke actie van Beliris en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, eigenaar geworden van Palmerstonlaan 2 in 1000 Brussel.

Deze uitbreiding van het Hôtel van Eetvelde werd in 1899 gebouwd door Victor Horta in Art Nouveau stijl en omvat het prachtig bewaarde kantoor van Edmond van Eetvelde.

Om de strategie van het Gewest op het gebied van Art Nouveau en de voorwaarden van deze overname door Beliris voor te stellen, nodigen Karine Lalieux, federaal Minister bevoegd voor Beliris, Rudi Vervoort, Minister-President van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Pascal Smet, Staatssecretaris voor Stedenbouw en Erfgoed, u uit op een persconferentie.

Maandag 05/09/2022 om 10u30, 2 Palmerstonlaan, 1000 Brussel.

Na de persconferentie zal een bezoek aan het Van Eetvelde kantoor en het (aangrenzende) Hotel Van Eetveelde worden georganiseerd.

Contacteer ons
Damiaan De Jonge Woordvoerder, Kabinet Pascal Smet
Delphine Van Bladel Porte-Parole de Karine Lalieux
Zeynep Balci Porte-Parole de Rudi Vervoort
Damiaan De Jonge Woordvoerder, Kabinet Pascal Smet
Delphine Van Bladel Porte-Parole de Karine Lalieux
Zeynep Balci Porte-Parole de Rudi Vervoort
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel