Uitnodiging: Winterontbijt voor Brusselse fietsers

Fietsverlichtingsactie op 25 oktober om 8u30 aan Saincteletteplein

Maandag 24 oktober 2016 — Vijftig procent van de fietsers rijdt zonder verlichting in de winter. Het Brussels Gewest en verschillende fietsorganisaties organiseren daarom op dinsdagochtend 25 oktober een winterontbijt om de fietsers in Brussel te sensibiliseren rond een betere zichtbaarheid. Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal SMET en staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca DEBAETS ontvangen de fietsers aan het Saincteletteplein en geven hen een duwtje in de rug om ook tijdens koude en donkere wintermaanden te blijven fietsen. DJ Mukambo en Chibida zorgen voor de muzikale omkadering. 

De fiets is en blijft het meest geschikte vervoermiddel voor verplaatsingen in de stad, ongeacht het weer. De fietsorganisaties (Fietsersbond, Gracq, Cyclo) zullen dinsdag advies geven over aangepast fietsgedrag tijdens de winter. Als een fietser een fluohesje draagt, is hij of zij zichtbaar voor automobilisten van op 100 meter afstand, tegenover 20 meter als hij of zij dat hesje niet draagt. 

Brussel Mobiliteit zal 950 winterpakketten uitdelen met accessoires om zich beter te beschermen en zichtbaar te maken op de fiets. De fietsverlichting is herlaadbaar via usb, is dus handig in gebruik en bovendien ecologisch. 

Praktische info: 

  • Dinsdag 25 oktober 2016 om 8u30
  • Saincteletteplein (kruispunt Leopold II laan - Koolmijnkaai)
  • Bereikbaar via metro 2 en 6 halte Ijzer en Ribeaucourt, tram 51 halte Ijzer