Vervroegde opening winteropvang Koningsstraat

Op initiatief van de raad van bestuur van de SamuSocial en van GGC-collegeleden Pascal Smet en Céline Fremault zal het opvangcentrum aan de Koningsstraat vervroegd openen. Het oorspronkelijke plan was om de winteropvang aan de Koningsstraat te starten op 15 december. Omwille van de nood aan plaatsen, wordt de opening vervroegd zonder extra budget te genereren. Het gebouw aan de Koningsstraat kan 300 mensen ontvangen. Het centrum opent op 27 november en Samusocial verzorgt de coördinatie. Eerder opende het centrum aan Poincaré al op 15 november, goed voor 300 bedden.

In totaal zijn er met de structurele opvang zo’n 1.000 plaatsen, daarbij komen later nog 300 bedden in het federale opvangcentrum gecoördineerd door het Rode Kruis.

“Ons doel is dat er niemand in de stad op straat hoeft te slapen. De nood aan winteropvang is hoog, daarom werd beslist om het centrum aan de Koningsstraat vroeger te openen. Dankzij deze beslissing bieden we een bed en een dak boven het hoofd van 300 mensen”, zegt Pascal Smet.

"Een objectieve monitoring is opgezet en hiermee kunnen we indien nodig snel reageren. De opening werd vervroegd met 15 dagen omdat dit deel uitmaakt van de logica van het winterplan. Een beoordeling van de behoeften van dag tot dag en een aanpassing van het aanbod op basis van deze beoordeling. Het moet mogelijk zijn om voldoende plaatsen aan te bieden waardoor niemand geweigerd wordt. Kernmaatregelen voor koud weer moeten eveneens worden gecombineerd met maatregelen op langere termijn die gericht zijn op sociale inclusie en toegang tot huisvesting voor daklozen." verklaart minister Céline Fremault.

 

Contacteer ons
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel