Skip to Content
VGC lanceert een projectoproep om jongeren tijdens de corona-crisis te ondersteunen

VGC lanceert een projectoproep om jongeren tijdens de corona-crisis te ondersteunen

De VGC lanceert de projectoproep ‘Jong zijn in tijden van corona’. Met deze projectoproep wil de VGC creatieve en ludieke projecten ondersteunen die tijdens de coronacrisis inzetten op het welbevinden en het juist informeren van Brusselse jongeren. 

De impact van de coronacrisis op jongeren is enorm. Heel wat jongeren hebben het gevoel er alleen voor te staan, ze zijn hun perspectief kwijt, hebben stress en angst en zitten met veel vragen. Jongeren hebben de nood om over deze zorgen te kunnen praten en zoeken naar manieren om zich beter in hun vel te voelen. Niet alle jongeren vinden de juiste informatie of ze hebben soms een duwtje in de rug nodig van een vertrouwenspersoon om aan de slag te gaan met hun kopzorgen. Met deze projectoproep wil de VGC hieraan tegemoetkomen. 

VGC-collegelid Pascal Smet, bevoegd voor Jeugd: "We willen ervoor zorgen dat onze Brusselse jongeren er voor elkaar kunnen zijn in deze bijzondere periode. Zij zijn zelf jong en weten als geen ander hun leeftijdsgenoten vandaag nodig hebben. We willen met deze projectoproep een brug slaan tussen de vele intiatieven die er zijn en de jonge Brusselaars die een duwtje of wat extra steun nodig hebben. Jongeren kunnen ook zelf een project indienen. Vaak zien zij via kunst, cultuur en sport manieren om informatie te delen of om onderwerpen bespreekbaar te maken."

Collegevoorzitter Elke Van den Brandt, bevoegd voor Welzijn: "Er is op dit moment heel wat informatie en materiaal beschikbaar. Het is net de uitdaging om hiervan de vertaalslag te maken voor jongeren. En daarvoor rekenen we op de jongeren zelf: met de steun van de VGC kunnen ze vanuit hun eigen ervaringen concrete acties opzetten op maat van de Brusselse jongeren."

Zowel individuele jongeren als actoren uit de cultuur-, jeugd- of sportsector kunnen alleen of samen projecten opzetten. De projectindieners kunnen daarbij op inhoudelijke ondersteuning rekenen vanuit de VGC-administratie en LOGO Brussel (Lokaal Gezondheidsoverleg Brussel). 

Ben je een Brusselse jongere, heb jij een band met Brusselse jongeren en/of heb je voeling met de leefwereld van de Brusselse jongeren? En heb je een concreet idee? Ontdek dan de uitgebreide projectoproep op https://www.vgc.be/subsidies-en-dienstverlening/welzijn/projectoproep-jong-zijn-tijden-van-corona.

De VGC voorziet een budget van €50 000, waarbij maximaal €5000 per project wordt toegekend. 

Contacteer ons
Damiaan De Jonge Kabinet Pascal Smet
Damiaan De Jonge Kabinet Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel