VGC lanceert oproep voor samenleven en tegen eenzaamheid

“Er leven te veel mensen – jong en oud en van allerlei culturele achtergronden – in eenzaamheid. Meer en meer mensen zijn zich hiervan bewust, maar het probleem blijft zich nog te vaak achter gesloten deuren afspelen. Met deze oproep willen we eenzaamheid uit de taboesfeer halen. Het bespreekbaar maken is vaak de eerste stap in het voorkomen en doorbreken ervan. We zijn op zoek naar projecten die verbinden en sociaal geïsoleerde Brusselaars betrekken,” zegt VGC-collegelid Pascal Smet.

De Vlaamse Gemeenschapscommissie roept Brusselse organisaties en verenigingen op om actief in te zetten op het bevorderen van het samenleven in diversiteit en het bestrijden van eenzaamheid. Vzw’s die een projectvoorstel indienen, kunnen tot maximaal 5.000 euro subsidie krijgen.

Elk project dat bijdraagt aan het samenleven in Brussel, én dat tegelijk inzet op het zichtbaar maken van eenzaamheid en het taboe dat er rond heerst, komt in aanmerking. Het initiatief moet de mindset creëren dat het bestrijden van eenzaamheid iets is waar we allemaal, hoe klein ook, van betekenis in kunnen zijn. 

Projecten indienen bij de Vlaamse Gemeenschapscommissie kan tot minstens 8 weken voor de start van het project. Voor een goedgekeurd project kan een organisatie een projectsubsidie tot maximaal 5.000 EUR ontvangen.

Contacteer ons
Reine Nkiambote Woordvoerster, Kabinet Pascal Smet
Reine Nkiambote Woordvoerster, Kabinet Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel