VGC ondersteunt met À Fonds jonge Brusselaars die solidair zijn

VGC ondersteunt met À Fonds jonge Brusselaars die solidair zijn

Growfunding en À Fonds slaan de handen in elkaar voor #GrowSolidarity

Het coronavirus teistert momenteel de wereld, ons land en onze stad, maar veel jongeren blijven niet bij de pakken zitten en zetten solidariteitsacties op. De Vlaamse Gemeenschapscommissie wil het engagement van deze jongeren aanmoedigen en ondersteunen met een financiële boost. 

Het jongerenfonds À Fonds ondersteunt projecten georganiseerd voor en door jongeren in Brussel. Ben je tussen 12 en 26 jaar, dan krijg je ondersteuning en een budget voor de organisatie van je project. Growfunding en À Fonds slaan tijdens deze coronapandemie de handen in elkaar in het kader van #GrowSolidarity. Blijf jij ‘in uw kot’ maar wil je anderen een hart onder de riem steken? Wil jij hulp bieden aan iedereen die rechtstreeks of onrechtstreeks geraakt is door corona? Dan kan je meedoen en een solidariteitsactie starten via het platform van Growfunding. Zo ondersteunen we initiatieven om mensen te helpen die getroffen zijn door het coronavirus. Je kan een voorstel indienen tot maximum 3.000 EUR en je ontvangt het bedrag zo’n twee weken later.

Ilias Mouani (22), voorzitter van Nakama: “Dit is een blijk van vertrouwen vanuit de overheid naar de Brusselse jeugd. Het toont de flexibiliteit die het beleid kan vertonen. Zo geven ze ons erkenning voor het steentje dat we willen bijdragen aan deze problematiek waarvoor we met z’n allen staan. Jongeren zijn creatief.”

"Met À Fonds willen we de initiatieven van jongeren een duwtje in de rug geven, en daarvoor is niet altijd veel geld of een complex subsidiedossier nodig. Zeker in tijden waarin er spontaan ideëen ontstaan om elkaar te helpen en solidair te zijn met wie het nodig heeft," zegt Pascal Smet. 

Contacteer ons
Reine Nkiambote Woordvoerster, Kabinet Pascal Smet
Reine Nkiambote Woordvoerster, Kabinet Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel