VGC vernieuwt de verwarmingsketels van Chiro Stokkel

Investeringssubsidie van 6.500 euro

De VGC maakt een investeringssubsidie van 6.500 euro vrij voor het vernieuwen van de verwarmingsketels van Chiro Stokkel. De Chiro kampt al een hele tijd met een slecht functionerende verwarming. De huidige verwarmingsketels zijn verouderd, hebben te weinig rendement en werden recent afgekeurd. De totale kostprijs voor het vernieuwen van de verwarmingsketels bedraagt 7.883,15 euro (inclusief BTW). De investeringssubsidie van de VGC maakt het mogelijk om de chirowerking op een aangename manier verder te zetten.

Chirowerk is meer dan spelletjes spelen. De jeugdbeweging is een groepsgebeuren bij uitstek. Je leert er samenwerken, luisteren naar elkaar, elkaar respecteren en nog zoveel meer. Het is belangrijk dat we zorgen voor goede omstandigheden waarin onze jongeren kunnen samenkomen.

"We willen dromen mogelijk maken en het vrijwillig engagement van de jongeren in onze stad maximaal ondersteunen. Kopzorgen rond infrastructuur horen daar niet bij. We zijn dan ook blij Chiro Stokkel op deze manier te kunnen ondersteunen. Onze jongeren moeten vooral fijne momenten beleven en dat in goede omstandigheden. Hun lokalen zijn niet alleen fysiek verankerd in de buurt, maar zijn ook een spil in de buurt: bedoeling is om andere organisaties aan te spreken en te betrekken bij hun werking. Zo dragen ze ook hun steentje bij aan een groter gemeenschapsgevoel in de buurt,'" zegt VGC-collegelid voor Jeugd Pascal Smet

"Als oud-groepsleiding van Chiro Stokkel ken ik maar al te goed de problemen waarmee deze jeugdbeweging te maken heeft. Ze organiseren reeds tal van activiteiten om de gewone werking en het jaarlijks kamp te kunnen financieren en ervoor te zorgen dat iedereen mee kan.  Fijn dus dat ze een duwtje in de rug krijgen voor wat de infrastructuurkosten betreft. Want wat er ook speelt, laat het vooral de jeugd zijn!", vervolledigt Carla Dejonghe.

Contacteer ons
Damiaan De Jonge Woordvoerder, Kabinet Pascal Smet
Damiaan De Jonge Woordvoerder, Kabinet Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport, Gemeenschapscentra, Samenleven en Diversiteit

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel