Voor het eerst Nederlandstalige zaalvoetbalcompetitie voor vrouwen in Brussel.

Sinds begin dit jaar is Brussel een voetbalcompetitie rijker. Van januari tot april 2019 treden zeven vrouwenteams aan in de eerste editie van een Brussels “ladies”-competitie zaalvoetbal. De vraag naar zo’n competitie klonk steeds luider en werd opgepikt door de sportdienst van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Zondag 3 februari gaf collegelid bevoegd voor sport, Minister Pascal Smet de aftrap van FC Motivée tegen Boobietrap. Minister Pascal Smet:

“De zaalvoetbalcompetitie onder mannen is een écht Brussels begrip. Elk zichzelf respecterend café heeft een ploegje. Denk aan De Monk, Daringman of de Merlo. De roep om ook een vrouwencompetitie op te richten klonk steeds luider en er zijn nu genoeg teams om een eerste competitie op te richten. We hopen dat er in de toekomst nog meer ploegjes bijkomen en dat dit de start is van een mooie traditie.”

De Vlaamse Gemeenschapscommissie ondersteunt via haar sportdienst de Brusselse zaalvoetbalcompetitie (BZVC) die werd opgericht in 1986 en dus al langer een begrip is onder de Brusselse mannelijke zaalvoetballers. Wekelijks komen zo een 50-tal ploegen samen om te voetballen. Naar aanleiding van 30 jaar BZVC werd een outdoortornooi georganiseerd. Daar werden ook vrouwenploegen uitgenodigd en werd het idee voor de vrouwencompetitie concreter.

Minister Pascal Smet:

“Met de VGC-sportdienst zorgen we voor de accommodatie, de verzekering en de administratieve afhandeling. De vrijwilligers van de BZVC zorgen op hun beurt voor de opmaak van het competitieschema, de scheidsrechters en de know-how. Het stimuleren van diversiteit en het  ondersteunen van de vele sportclubs in Brussel zijn twee van onze belangrijkste missies. Het is bijzonder fijn om het spelplezier hier op zondag te zien.”

De vrouwenploegen komen uit verschillende Brusselse hoeken, zo heeft Daringmen een Daringwomen opgericht met Arno Hintjens als voorzitter, tonen de RWDM-girls sinds kort wat ze in de zaal kunnen en maken Complex VUB en de Bebolitas, al langer actief in een zaalvoetbalcompetitie buiten het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de overstap naar de Brusselse competitie.

FC Motivée slaagde erin Boobietrap te ontmijnen na een explosieve partij, de wedstrijd eindigde op 4-2. Margherita Solca en Nelleke Heyvaert, debutantes bij FC Motivée:

“Schitterend dat we als beginnende ploeg kunnen deelnemen aan deze competitie. Het is de eerste keer dat we winnen vandaag, maar het is vooral de teamspirit die telt. Het is leuk om naast de wekelijkse trainingen af en toe een wedstrijd te mogen spelen. Dat motiveert!" (lachen).

Elien Van Meensel van Boobietrap:

 "Sinds ik meespeel bij Boobietrap heb ik heel wat nieuwe mensen leren kennen in Brussel. Het is een heel leuke manier om samen te sporten met een groep vrienden. Bovendien kom je als we op verplaatsing spelen op verschillende plekken in Brussel die je anders niet snel zou ontdekken.”

De wedstrijden gaan door op zondagmiddag tussen 15 en 17u in de VGC-sporthal Koekelberg (Dapperenstraat 20). Meer info en speeldata vind je op www.bzvc.be.  Na afloop zal er bekeken worden of er volgend seizoen een volwaardige damesreeks kan georganiseerd worden. Geïnteresseerde ploegen kunnen zich alvast melden via sportdienst@vgc.be.

Contacteer ons
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel