Warme winter dankzij Paspartoe

We kunnen niet om de koude, donkere winterdagen heen.  Een warm haardvuur, een knus deken en de aankomende feestdagen maken deze periode warmer en gezelliger. Dat niet iedereen hiervan kan genieten, daar zijn ze bij Paspartoe bewust van en met deze nieuwe wintercampagne spelen ze daar ook op in.

De Paspartoe, een kaart waarop je punten spaart en kortingen krijgt op culturele en vrijetijdsactiviteiten is voor iedereen toegankelijk. Paspartoe is ook beschikbaar voor niet-Brusselaars. Daarnaast richt Paspartoekaart zich ook specifiek op Brusselaars die in kansarmoede leven. Deze mensen kunnen deelnemen aan tal van Brusselse activiteiten aan een speciaal tarief. Met je Paspartoe spaar je punten door deel te nemen aan cultuur-, jeugd- en sportactiviteiten.

Deze wintercampagne gelanceerd door Paspartoe, een initiatief van minister Pascal Smet, draait volop rond solidariteit. Zo kan je je punten omruilen voor een deken voor Samusocial of kan je je punten omwisselen voor een gift van € 5 voor Les Gazelles de Bruxelles. Er werd in totaal al 44 keer gedoneerd.

 “Mensen kunnen dankzij deze wintercampagne met hun Paspartoe bijdragen tot een warme feestperiode voor iedereen. Solidariteit, warmte en het delen staat centraal tijdens de winterperiode. Ik ben dan ook blij om te zien dat mensen volop hun punten doneren aan de goede doelen. Sommigen schenken zelfs al hun punten!”,  zegt minister Pascal Smet, bevoegd voor cultuur, jeugd en sport in de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC).

“Het is een fijne en warme actie waarbij mensen ons gemakkelijk kunnen steunen. Dankzij de gift van vijf punten, kunnen wij bijvoorbeeld al één deelnemer aan een loopwedsrijd, zoals de Brussels Canal Run of de Foyer Run laten meedoen. Hoe meer punten er gedoneerd worden, hoe meer dat wij lopers kunnen bieden. En daarbij komt dat mensen die het niet breed hebben ook kunnen deelnemen aan activiteiten dankzij deze actie” zegt Wim Poelmans, projectcoördinator van Les Gazelles de Bruxelles.

De gespaarde punten kan je nadien omzetten in tal van leuke voordelen. Zo worden Brusselaars én bezoekers aangemoedigd om de stad nog beter te leren kennen en om te genieten van verschillende activiteiten. Punten kunnen omgeruild worden tegen een schaatsrit of een Combi-concert voor het Brussels Philharmonic. Paspartoe richt zich daarnaast ook specifiek op Brusselaars die in kansarmoede leven. Deze mensen kunnen deelnemen aan tal van Brusselse activiteiten aan een speciaal tarief.

Een overzicht van alle activiteiten kan je vinden op www.paspartoebrussel.be.

Contacteer ons
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel