Warme winter dankzij Paspartoe

We kunnen niet om de koude, donkere winterdagen heen. Een warm haardvuur, een knus deken en de aankomende feestdagen maken deze periode warmer en gezelliger. Omdat niet iedereen hiervan kan genieten, wil Paspartoe graag dat extra beetje warmte, gezelligheid en solidariteit aanwakkeren in Brussel. Samen met tal van partners lanceert het naar jaarlijkse gewoonte een wintercampagne. Punten op de kaart kunnen dit jaar ook omgeruild worden in steun voor het Brussels Platform Armoede (BPA) en ToekomstATELIERdelAvenir (TADA).

Paspartoe is een kaart waarop je punten spaart en kortingen krijgt op culturele en vrijetijdsactiviteiten en is voor iedereen toegankelijk, ook voor niet-Brusselaars. Met je Paspartoe spaar je punten door deel te nemen aan cultuur-, jeugd- en sportactiviteiten. Daarnaast richt Paspartoe zich specifiek op Brusselaars die in kansarmoede leven. Deze mensen kunnen deelnemen aan tal van Brusselse activiteiten aan een speciaal tarief. 

De wintercampagne gelanceerd door Paspartoe, op initiatief van minister Pascal Smet, draait volop rond solidariteit. Zo kan je jezelf, vrienden en familie trakteren op een bijzondere, winterse beleving. Draai pirouettes op de schaatsbaan op het Muntplein of laat je betoveren door een combi-concert van Korei en Brussels Philharmonic. Geniet van het moment en laat je onderdompelen in het uitgebreide vrijetijdsaanbod in Brussel.

Wil je graag net dat tikkeltje meer doen? Met je Paspartoe kan je deze winter het verschil maken voor twee organisaties: het Brussels Platform Armoede (BPA) en ToekomstATELIERdelAvenir (TADA). Tot en met 1 december kon je jouw Paspartoe-punten omruilen voor een gratis spaghetti en een gift aan TADA vzw, het goede doel van Brussel Helpt 2018. TADA geeft honderden maatschappelijk kwetsbare tieners uit Brussel de kans om naar de zaterdagschool te gaan. Je kan ook het Brussels Platform Armoede steunen. Wanneer jij je Paspartoe-punten omruilt, ontvangt BPA een gift van 5 euro. Met de opbrengst organiseert BPA een groepsuitstap voor de Brusselse verenigingen waar mensen in armoede het woord nemen. Samen cultuur en vrije tijd beleven, hier draait het om.

“Mensen kunnen dankzij deze wintercampagne met hun Paspartoe bijdragen tot een warme feestperiode voor iedereen. Solidariteit, warmte en delen staat centraal tijdens de winterperiode. Ik ben dan ook blij om te zien dat mensen volop hun punten doneren aan de goede doelen. Op mijn kabinet kwamen bijvoorbeeld meer dan tachtig mensen spaghetti eten voor het goede doel in het kader van Brussel Helpt,”  zegt minister Pascal Smet, bevoegd voor cultuur, jeugd en sport in de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC).

Een overzicht van alle activiteiten kan je vinden op www.uitinbrussel.be/wintervoordelen.

Contacteer ons
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel