Zinnema aangesteld als curator kunstruimte in premetrostation Beurs

Persuitnodiging: werfbezoek aan de kunstruimte op woensdag 29 augustus om 16 uur

Momenteel ondergaat het premetrostation Beurs een grondige renovatie, waardoor het station in de toekomst beter toegankelijk, veiliger en netter zal zijn. Naast de bouw van een ondergrondse fietsparking met meer dan 800 plaatsen, wordt bovendien een kunstenfoyer voorzien in het station. Het gaat om een ruimte van 500 m², uitsluitend bestemd voor artistieke projecten en gratis toegankelijk voor iedereen. De kunstenfoyer is een uniek project en Brussels minister Pascal Smet hoopt dat dit een echte ontmoetingsplaats wordt in het hart van onze stad. Zinnema, de artistieke hub voor vrijetijdskunstenaars, zal de kunstenfoyer de komende drie jaar eigenzinnig vormgeven.

Pascal Smet koos samen met Brussel Mobiliteit, de MIVB en een jury van experten Zinnema uit alle kandidaten die zich als curator voor deze opdracht aandienden. Drie jaar lang zal Zinnema het premetrostation Beurs bevolken met een breed palet van Brusselse kunstenaars. Reizigers zullen kunnen verpozen in de “Foyer des Arts” op de tussenverdieping van het Beursstation en zullen kunnen genieten van verschillende artistieke interventies die Zinnema vanuit een unieke invalshoek zal programmeren.   

Praktische informatie:

 • Wanneer: Woensdag 29 augustus om 16 uur
 • Waar: Afspraak in Cinéma Palace
 • Verloop:
  • 15u40 Ontvangst in Cinéma Palace met muziek en een drankje
  • 16u00 Speeches van Brussels minister Pascal Smet en directeur van Zinnema Jan Wallyn
  • 16u15 Presentatie van het kunstenproject
  • 16u30 Werfbezoek aan de kunstruimte in het premetrostation
Contacteer ons
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel