Zinnema aangesteld als curator kunstruimte in premetrostation Beurs

Momenteel ondergaat het premetrostation Beurs een grondige renovatie, waardoor het station in de toekomst beter toegankelijk, veiliger en netter zal zijn. Naast de bouw van een ondergrondse fietsparking met meer dan 800 plaatsen, wordt ook een kunstenfoyer voorzien in het station. Het gaat om een ruimte van 500 m², uitsluitend bestemd voor artistieke projecten en gratis toegankelijk voor iedereen. Brussels minister Pascal Smet hoopt dat dit een echte ontmoetingsplaats wordt in het hart van de stad. Zinnema, de artistieke hub voor vrijetijdskunstenaars, zal de kunstenfoyer de komende drie jaar eigenzinnig vormgeven.

Pascal Smet koos samen met Brussel Mobiliteit, de MIVB en een jury van experten Zinnema uit alle kandidaten die zich voor deze opdracht aandienden. Drie jaar lang zal Zinnema het premetrostation Beurs bevolken met een breed palet van Brusselse kunstenaars. Reizigers zullen van verschillende artistieke interventies kunnen genieten in de “Foyer des Arts” op de tussenverdieping van het Beursstation

Zinnema gaat dit niet zelf doen, maar zal Brusselse kunstenaars aanstellen als curatoren: zij zullen de ruimte in handen nemen en laten zien hoe Brussel er door hun artistieke ogen uitziet.

Wie deze curatoren zijn geven we nog niet prijs, maar ze zijn jong en oud, woordkunstenaars, beeldende kunstenaars, multidisciplinair en digitaal talent. Negen kunstenaars en collectieven zullen zich beurtelings 4 maanden het premetrostation toe-eigenen en telkens een verschillend perspectief op de stad laten zien.

Contacteer ons
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel