Zomerresidenties voor kunstenaars in de GC’s

Zomerresidenties voor kunstenaars in de GC’s

Net als de voorbije jaren trekken vele gemeenschapscentra deze zomer naar buiten de wijken in, naar de Brusselaars toe. Omdat verschillende lokalen niet optimaal benut worden, geven ze hun ruimte die periode graag door aan kunstenaars. N22 stuurde daarvoor een open oproep uit, en opnieuw blijkt de nood bij artiesten hoog te zijn. 70 kunstenaars vinden deze zomer een plek in één van de gemeenschapscentra. In totaal worden 42 zalen over een periode van 10 weken opengesteld.

“Veel van onze kunstenaars zijn op zoek naar een geschikte atelierruimte. We stellen het patrimonium van de VGC daarom zoveel mogelijk ter beschikking. We geven letterlijk en figuurlijk ruimte aan onze kunstenaars door de deuren van onze gemeenschapscentra deze zomer open te gooien. Zo zorgen we ervoor dat Brussel één van de artistieke hotspots in de wereld is én blijft. Onze kunstensector is de smoel van onze stad. Als we Brussel culturele hoofdstad willen noemen in 2030, moeten we hen vandaag blijven ondersteunen en kansen geven,” zegt Pascal Smet.

De kunstenaars krijgen een werkruimte toegekend waarin ze hun artistieke project of onderzoek kunnen ontwikkelen. Binnen de kunstenaars is er een grote diversiteit: circus, dans, theater, performance, beeldende kunstenaars, muzikanten, multimedia, … Er is oog voor starters en kunstenaars met een duidelijke Brussel link.

Contacteer ons
Damiaan De Jonge Woordvoerder, Kabinet Pascal Smet
Damiaan De Jonge Woordvoerder, Kabinet Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel